flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська

Продовженння карантинних обмежень!

01 листопада 2021, 12:50

Шановні громадяни, учасники судових процесів, відвідувачі суду!!!

Відповідно до Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», рішення ВРП від 01.04.2021 № 763/0/15-21 "Про надання уніфікованих рекомендацій для судів усіх інстанцій та юрисдикцій щодо безпечної роботи в умовах карантину", рішення РСУ від №19 від 17 березня 2020 року та № 63 від 30.10.2020 року, рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 38 від 15 жовтня 2021 року, відповідно до протоколу оперативної наради суддів Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області № 3 від 29.10.2021 року, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, а також у зв'язку з захворюванням працівників суду на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з метою попередження розповсюдження захворюваності:

Тимчасово, з 29 жовтня до закінчення перебування Донецької області у встановленому червоному рівні епідемічної небезпеки, зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

Зазначені обмеження не застосовуються щодо розгляду:

а)  матеріалів слідчими суддями щодо застосування, зміни чи скасування заходів забезпечення кримінального провадження (у тому числі й запобіжних заходів), нагляду за дотриманням законності в питаннях затримання особи та утримування її під вартою , надання дозволів на вчинення окремих слідчих (розшукових) дій в ході досудового розслідування, розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора під час досудового розслідування та вирішення питань щодо поміщення неповнолітнього у приймальник-розподільник та щодо направлення особи до медичного закладу для проведення психіатричної експертизи;

б) кримінальних проваджень:

- в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою;

- в яких спливають строки тримання осіб під вартою;

в) справ про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи закінчаться строки, передбачені ст. 38 КУпАП.

У день судового розгляду учасники кримінальних проваджень, які прибули до Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області, повинні знаходитися на першому поверсі та у визначений час розгляду справи повідомити по телефону секретаря судового засідання (зазначений в списках кримінальних проваджень, призначених до розгляду) про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до залу судового засідання.

Продовжувати розгляд цивільних справ, справ адміністративної юрисдикції, справ про адміністративні правопорушення у відсутності учасників справи, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи та надходження заяв сторін про розгляд справи без їх участі. У разі відсутності таких даних, а також у разі подання заяви (заяв) про бажання прийняти участь у справі особисто, відкладати судове засідання на іншу дату.

Всіх працівників суду зобов’язати носити медичні захисні маски, мити руки з милом, проводити провітрювання приміщення кожні 2 години та проводити не рідше 2 разів на день дезінфекцію бактерицидною лампою.

Ознайомлення з матеріалами справи за поданими заздалегідь заявами здійснювати шляхом надсилання відсканованих матеріалів справи на електронну адресу заявника.

Видачу судових рішень (ухвал, постанов, вироків) здійснювати за поданими заявами учасників судових проваджень з використанням засобів поштового зв’язку, сервісів «Електронного суду» та електронної пошти.

Рекомендувати сторонам по справам за можливості утримуватись від відвідування суду та направляти документи та запити до суду шляхом:

- надсилання поштовим зв’язком на адресу суду - 87500, м. Маріуполь, пр-т Металургів, 31

- електронною поштою з накладенням КЕП на документ - inbox@gvt.dn.court.gov.ua

- та за допомогою підсистеми ЄСІТС «Електронинй суд».

Зупинити проведення судових засідань з іншими судами в режимі відеоконференції у Жовтневому районному суді м. Маріуполя Донецької області крім кримінальних проваджень які потребують термінового судового розгляду.

Встановивти наступні обмеження допуску до приміщення суду:

- відвідувачі, що не є учасниками судових засідань та учасники судових засідань, що мають намір здати документи до канцелярії допускаються в приміщення суду (одночасно до двох осіб) під наглядом співробітників Служби судової охорони (в порядку черговості).

- підрозділу служби судової охорони, що розміщений в суді, заборонити пропуск осіб у приміщення суду відвідувачів при виявленні у них температури тіла вищої за 37,2ºС або явних ознак гострого респіраторного захворювання (кашель, блідість обличчя, почервоніння очей).

Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.

Допускати працівників суду та відвідувачів суду (прокурорів, адвокатів, учасників судових засідань) тільки у захисних медичних масках. Вхід до суду без захисних медичних масок – заборонено.

Бережіть своє здоров'я і здоров'я своїх ближніх!

Прес-служба Жовтневого районного суду м. Маріуполя